Megvolt a tavaszi találkozó, nagyon király volt a hangulat, jó volt a társaság, fasza volt a szállás. Péntek reggelre megbeszéltük Csabával (OGY), hogy találkozunk 9-kor a Flóriánon és megyünk együtt. 9-kor mondta Csaba, hogy még Csabát és Tibit (az elnök úrék) meg kell várni. Sebaj, elmentünk addig autótmosni, majd találkoztunk Csabáékkal, kicsit később Csabával (aki Pilisszántón lakik) és barátjával Csabával és go...

Szekszárdnál még találkoztunk pár emberrel, majd továbbhaladva Várdombon egy újabb csapat csatlakozott, melyben többek között egy szopóálarcos rendőr is volt... :)

Ekkor már igen közel voltunk Mohácshoz, úgyhogy odáig már nem álltunk meg mégegyszer. A Tesco parkolójában találkoztunk a többiekkel, gyorsan bemetnünk még a Tescoba vásárolni egy kicsit, majd átvonultunk a szálláshoz, ahol elkezdtünk alapozni, majd sütögetni és végül fényfesteni és rengeteget inni... Reggel nagyon fájt...

A fejem!

Szombaton a gólyamúzeumban kezdtünk. Szegény csaj... kapta az ívet rendesen, de viszonylag jól tűrte a kiképzést... Sokaknak feltűnt, hogy nincs rajta melltartó. Nekem is. De ferdén álltak a lökhárítók, úgyhogy nem nagyon érdekelt a dolog. Viszont megtudtam, hogy a gólya mindig lefossa a lábát... Buta madár... És kegyetlen is. Megtapossa a kicsi gólyákat. Ha nem válaszol, megeszi... :D

Utána a busómúzeumot volt a célpont. Ezt Csabával mi szkippeltük, helyette a kocsikat fotózgattuk és néztük a Kár a benzinért c. filmet.

Utána ebéd, ami nagyon jó volt, szép nagy adagokkal, reális áron, jó társaságban.

Utána a Mohácsi csata emlékhelyére látogattunk, itt a kaposvári lakos, Csaba ékszíját lazítottuk meg.

Ezután visszamentünk a szállásra, ahol Schäffer Szilv... mármint Tibi papája halászlevet főzött a csapatnak. Csabával és jóbarátjával Csabával, a 8. kerület őrült polskisaival, megpróbáltuk megzsírozni a függőimet, de cseszett felvenni a zsírt a függő, ezt is cserélni kell majd. Fasza! Viszont a halászlé az finom volt, köszönjük szépen.

Kicsit később még állítottunk a piros autós Csaba gyújtásán, mivel lazán verte a 20 fokot... :D Ahoz képest elég jól jött a kocsija és a 4,9-es fogyasztás sem mondható rossznak. Most viszont be lett állítva, hozzá lett állítva az alapjárat. Vicces volt. Nem találtam bele a csavar nútjába, erre Csaba, aki már az én kocsimat is szerelte beállította csavarhúzó nélkül... :)

Utána még kicsit fényfestettünk, meg ittunk, de ma már csak lájtosabban, mint előző este, én legalábbis, mert nem akartam nagyon szarul lenni, mikor másnap vezetni kell majd. Elég korán le is feküdtem, hogy másnap ne legyen semmi gond.

Vasárnap reggel, miután elhagytuk a szállást, elmentünk megnézni egy vizimalomrestaurátor munkáját, ami egy vizimalom volt. (Ki hitte volna.) Nagyon érdekes volt. És nagyon jófejek voltak a vendéglátók, sütöttek nekünk nagyon finom pogácsát, és még kávézni is volt lehetőség.

Ezután a csapat hazafelé vette az irányt. Illetve még Bátaszéken, vagy hol, Várdomb környékén megálltunk tankolni, majd Várdombon Bálint Csabi levált. Ahogy a kúpos polskis Csaba kocsijának kerekéről a szelep is, úgyhogy még egy gyors kerékcsere befigyelt. Aztán ahogy mentünk, hallottam a motorból valami fura hangot, félreálltunk, kiderült, hogy a kiputartó tőcsavarjai közül három le van lazulva, egyet meg elhagytam, úgyhogy a motor kellemesen fosta az olajat. Valószínűleg egy héttel ezelőtt, a nagy szerelésben ezeket elfelejtettük visszaszorítani... :S A Paksi Halászcsárda parkolójában orvosoltam a problémát.

Ezután nem sokkal joó csaba ráckevei táncművész polgárőr levált a csapattól, mi meg nem sokkal ezután megálltunk enni. Majd hazajöttünk. Benéztünk még Obrotka Csaba garázsába, hogy Csaba, aki a klub rádiósa, kapjon megfelelő szíjtárcsát az EL gyújtáshoz, én meg kaptam Csabától egy patentet a motortérajtó határolójához, mert az enyém el volt törve.

Az új vezlánccal és tömítésekkel a kombinált fogyasztás 4,7 liter volt, amiben sok elindulás-megállás és rengeteg 40-45 km/h-s 3-asban haladás volt. Ez egy elég jó szám szerintem... :)

Összességében egy nagyon jó szerelgetős, autózós, röhögős, bulizós hétvége volt! Köszönet a szervezésért Tibinek és Csabának, köszönet a hangulatért minden Tibinek és Csabának és a technikai gondjaim elhárításában nyújtott segítségükért hála illeti Csabát, Csabát és Csabát, valamint a türelméért Tibit!

Képek: http://picasaweb.google.hu/kornispeti/Mohacs_2010_05#

A bejegyzés trackback címe:

https://szidike.blog.hu/api/trackback/id/tr651992903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KeMa 2010.05.12. 01:03:36

Te Csaba! A gólya tényleg hülye, de a ferdemellű csajból is simán kinézem, hogy le szokta fosni a lábát.

Pety@ 2010.05.12. 11:20:26

@KeMa: Aztapicsa! :D És ezt mire alapozod? :D:D

GrandeChino20 2010.05.13. 16:11:48

Üdv!

A függőcsapszeget hol fogod javíttatni? Nekem is ez lenne a gondom..

Pety@ 2010.05.14. 12:43:08

@Karki: KeMa ígérte, hogy megadja egy szaki elérhetőségét, aki hajlandó ezzel foglalkozni. Ha tényleg megkapom a számot, felhívom, és elmondom majd Neked is, hogy mit tudtam meg!

GrandeChino20 2010.05.15. 10:31:28

@Pety@: Köszi, hálám üldözni fog :)
süti beállítások módosítása